Starea poetului Adrian Păunescu s-a agravat

Inima lui Adrian Păunescu s-a mai oprit de câteva ori în ultimele ore. Starea de sănătate a poetului este extrem de gravă. Cardiologul Şerban Brădişteanu, care îl tratează, spune că boala e mai puternică decât posibilităţile de terapie ale Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde este internat.

Profesorul Brădişteanu recunoaşte că pronosticul este acum extrem de rezervat. Azi-dimineaţă, cardiologul declara că s-ar pune problema unui transplant de inimă, însă numai dacă medicii ar fi putut stabiliza starea rinichilor şi a ficatului lui Adrian Păunescu.

Vă reamintim că, până pe 26 octombrie, deşi grav bolnav, poetul a refuzat să se interneze şi să fie tratat în spital. Oricât îi era de rău, prefera să fie consultat acasă. După internare, investigaţiile medicale au arătat că starea sa de sănătate era critică. Inima funcţiona la 10 la sută din capacitate, dar avea şi insuficienţa renală, hepatică şi respiratorie. Ieri dimineaţă, Păunescu a suferit un stop cardiac, a fost resuscitat, dar nu şi-a revenit din comă. Astăzi, inima i s-a mai oprit de câteva ori.

 

Lasă un comentariu