Starea monumentelor istorice – motiv de dispută între deputaţii PLDM şi PL

Embed:

La şedinţa de astăzi a Parlamentului s-a găsit un motiv de dispută între liberali şi liberal-democraţi. Aleşii nu au putut crea o comisie de anchetă care să verifice starea monumentelor istorice şi cine se face vinovat de demolarea lor.

După lungi dezbateri, deputaţii nu au reuşit să decidă cine anume să facă parte din această Comisie. Liberalii au propus ca în aceasta să fie inclus deputatul neafiliat Mihai Godea, şi fostul ministru al Culturii, Ghenadie Ciobanu. Liberal-democraţii s-au împotrivit, însă.

Fracţiunile parlamentare trebuie să fie reprezentate în comisii proporţional: 4 comunişti, 3 liberal-democraţi, 2 democraţi şi un liberal. Iar pentru ca numărul membrilor să fie impar, liberalii au propus şi includerea deputatului neafiliat Mihai Godea în comisie.

Liberalii şi-au arătat nemulţumirea şi de candidatura liberal-democratului Ghenadii Ciobanu, care din 1997 şi pînă în 2001 a fost ministru al Culturii. Potrivit lui Mihai Ghimpu, în cazul în care acesta va fi inclus în componenţa comisiei, vor apărea conflicte de interese.

Ciobanu, dimpotrivă, consideră că experienţa sa în calitate de ministru al Culturii îi va fi de folos. Disputa a fost întreruptă de preşedintele Parlamentului, care a trimis proiectul spre definitivare în comisia de profil.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu