Starea medicilor răniţi într-un accident în Delta Dunării: Bărbatul care era în comă ŞI-A REVENIT

Unul dintre medicii moldoveni răniți în accidentul naval din Delta Dunării este în stare critică. El a fost transportat, în această dimineață, la Spitalul Județean Constanța.

Alți doi rămân internați la Tulcea, iar ceilalți trei doctori care au avut de suferit au fost deja externați.

Cazul a avut loc aseară. Două ambarcațiuni, în care se aflau 14 cardiologi din țara noastră s-au ciocnit cu o altă barcă în apropierea Portului Tulcea.

CITEŞTE ŞI: Cinci medici moldoveni GRAV RĂNIŢI şi unul ÎN COMĂ, în urma unui accident naval în Delta Dunării (VIDEO/FOTO)

CITEŞTE ŞI: Medici moldoveni, răniţi într-un accident naval în Delta Dunării. PRECIZĂRILE MAEIE

Răniţii au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Tulcea.

Imediat după accident, unul dintre pacienți a fost transportat în comă la spitalul din Constanţa. Ulterior, bărbatul şi-a revenit.

Autorităţile susţin că moldovenii făceau o excursie pe Dunăre în bărci de tip taxi. În urma accidentului, toţi au ajuns în apă. Unul dintre căpitanii ambarcațiunilor a fugit, însă a fost găsit după aproximativ două ore.

Potrivit Consulatului Republicii Moldova la Iaşi, autorităţile române urmează să stabilească circumstanţele accidentului.

"Pe subiectul cercetării circumstanțelor suntem în contact cu autorităţile române, în special cu inspectoratul de poliţie în domeniul transporturilor, care a deschis un dosar penal ce cercetare pe acest caz. Cercetările sunt în derulare", a declarat consulul Republicii Moldova la Iaşi, Ion Coşer. 

Ion Coşer a mai adăugat că ceilalţi medici, care nu au fost spitalizaţi, ar putea reveni astăzi acasă.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunţat că în cazul în care rudele victimelor au nevoie de detalii şi asistenţă consulară, pot telefona la linia de urgenţă a Consulatului Republicii Moldova la Iași sau la Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu