Starea de urgență decretată de Trump pentru construcția zidului de la frontiera cu Mexic, contestată în justiție de 16 state

Embed:

16 state americane contestă în justiţie starea de urgență decretată de liderul de la Casa Albă, Donald Trump, pentru construcția zidului de la frontiera cu Mexic. Plângerea a fost depusă în faţa unui tribunal federal din California. Cei care contestă iniţiativa cred că dispoziţia lui Trump încalcă procedurile legislative şi nu îi oferă Congresului un ultim cuvânt în ceea ce priveşte finanţarea publică.

La sfârşitul săptămânii trecute, liderul de la Casa Albă a declarat că a luat această decizie întrucât ţara sa se confruntă cu o invazie, iar acest lucru este inacceptabil. El a mai adăugat că la rândul lor şi alţi preşedinţi au mai procedat la fel.

Trump intenţionează să promulge şi legea propusă de Congres, privind alocarea a doar 1,4 miliarde de dolari din cele 5,7 miliarde de dolari cât au fost solicitate pentru construcţia zidului.

Acest compromis este necesar pentru a evita un nou blocaj guvernamental.

Ultimii preşedinţi americani care au decretat stare de urgenţă au fost George W. Bush, după atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, şi Barack Obama, din cauza epidemiei de gripă H1N1.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu