Starea de sănătate a lui Serghei Skripal, otrăvit cu Noviciok în Marea Britanie, s-a înrăutăţit

Embed:

Starea de sănătate a fostului spion rus Serghei Skripal otrăvit cu Noviciok în Marea Britanie s-a înrăutăţit. Presa britanică scrie că bărbatul, de 67 de ani, se află la domiciliu, dar este în permanenţă supravegheat de medici. Problema este că, deocamdată, nu se cunoaşte cât de grave sunt efectele acestei substanţei chimice pe termen lung. Specialiştii susţin că fostul spion nu se va însănătoşi complet niciodată.

La doar două săptămâni înainte de ziua în care se face un an de când Serghei şi fiica sa Iulia Skripal au fost otrăviţi, pe una dintre clădirile aflate în construcţie din Salisbury a fost atârnat un drapel imens al Rusiei. Gestul a fost interpretat de localnici drept o batjocoră la adresa celor două victime.

Serghei şi Iulia Skripal au fost victimele unui atac chimic în martie anul trecut. Ambii au supravieţuit şi se află sub protecţia autorităţilor britanice. Trei luni mai târziu, un cuplu de britanici a fost contaminat cu acelaşi tip de substanţă. Femeia a murit la scurt timp, iar partenerul ei a scăpat cu viaţă. Rusia a negat orice implicare în aceste cazuri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu