Starea de alertă se menţine la Paris şi de Revelion. Oamenii se vor aduna în preajma Arcului de Triumf

La o lună și jumătate după atentatele care au zguduit Franța, parizienii încearcă încă să-și regăsească ritmul normal al vieții. Revelionul reprezintă o bună ocazie atât pentru localnici, cât și pentru turiști, de a încerca să-și depășească frica instalată ca urmare a atacurilor teroriste. Cu toate acestea, autorităţile menţin starea de alertă, relatează digi24.ro.

După discuţii lungi, autoritățile franceze au fost de acord să organizeze obișnuita petrecere de revelion la Arcul de Triumf. Aceasta va fi primul eveniment stradal autorizat de după atentate.

Parisul nu va mai fi la fel de primitor de acest Revelion. Capitala Frantei se află încă în stare de urgenţă după atentatele de pe 13 noiembrie, iar autorităţile au luat măsuri speciale. Astfel, oamenii au dreptul să se adune în preajma Arcului de Triumf şi pe celebrul Champs Elysees doar cu 45 de minute înainte de miezul nopţii şi vor putea să rămână acolo încă jumătate de oră după miezul nopţii”.

Dacă turiștii sunt în continuare încântați să petreacă noaptea dintre ani în orașul iubirii, localnicii preferă de data aceasta să nu se expună prea mult.

Localurile au și ele de suferit ca urmare a atacurilor de pe 13 noiembrie. Acestea s-au golit semnificativ în ultima lună.

Şi restaurantele vor fi mai goale decât de obicei în această perioadă a anului. Rezervările au scăzut cu aproximativ 50% după atacurile din luna noiembrie iar patronii se aşteaptă ca aceast procent să se menţină şi de revelion. Una din cauzele principale este scăderea numărului de turişti din capitala Franţei, dar şi faptul că atentatele au fost orientate către oamenii care îşi petreceau seara la terase şi cafenele.

Chiar și așa, șefii cafenelelor speră ca oamenii să-și învingă frica și să vină în număr cât mai mare pentru a sărbători revelionul în oraș.

După atentatele de la 13 noiembrie de la Paris, Franţa a decretat trei luni de stare de urgenţă. Prin această măsură, forţele de ordine au primit puteri sporite pentru anchetarea cazurilor de terorism.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu