Stare de urgenţă! O furtună de zăpadă a făcut prăpăd în mai multe oraşe din SUA

Embed:

O furtună de zăpadă a paralizat mai multe oraşe din estul Statelor Unite. În New York, patru oameni au murit, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă. Ninsorile nu sunt singura problemă. În cele 50 de state americane sunt înregistrate temperaturi extrem de scăzute.

Ninsorile abundente au venit dinspre Marile Lacuri, iar în unele regiuni zăpada a atins aproape doi metri înălţime. Autorităţile spun că anumite zone au fost lovite de cea mai puternică furtuna de zăpadă din ultimele decenii.

"Unii oameni spun că, în ceea ce priveşte condiţiile de acum şi cantitatea de zăpadă căzută, este mai grav decât în timpul furtunii din anul 1977. Ninsorile sunt cele mai puternice din ultimii 40 de ani", a menţionat Byron Brown, primarul oraşului Buffalo.

Ninsoarea, însoţită de rafale de vânt de aproape 50 de kilometri pe oră, a redus considerabil vizibilitatea pe şosele. Din această cauză, multe drumuri s-au transformat în adevărate parcări, după ce zeci de maşini au rămas blocate. Autorităţile au împărţit şoferilor pături şi alte materiale necesare în aceste condiţii. O porţiune de 200 de kilometri a celei mai importante autostrăzi din statul New York a fost închisă.

Cea mai gravă situaţie este în oraşul Buffalo. Un bărbat a murit în urma unui accident rutier, iar alţi trei oameni au făcut stop cardiac în timp ce curăţau cu lopeţile zăpada din curţile caselor.

"Este fără precedent. Vom scrie istorie. Este foarte multă zăpadă, suntem blocaţi aici", a spus o persoană.

"Când eram cu un cartier mai jos, nu puteam vedea luminile de aici. Atât de grav este", a afirmat oa ltă persoană.

În toată America, inclusiv în Hawaii, au fost înregistrate temperaturi scăzute, de minus un grad, valori care sunt specifice lunii ianuarie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu