STARE DE URGENŢĂ în SUA. Oamenii şi-au făcut provizii şi şi-au asigurat casele

Embed:
Stare de urgență în capitala Statelor Unite, Washington, din cauza uraganului Florence, care urmează să ajungă pe coasta de Est a Americii. Ameninţate sunt şi statele Maryland, Virginia, Carolina de Nord și de Sud. Autoritățile locale se pregătesc să înfrunte urgia, în timp ce președintele Trump dă asigurări că țara este mai pregătită ca oricând să dea piept cu unul dintre cele mai puternice uragane din ultimii zece ani.

"Siguranța americanilor este prioritatea mea. Nu ne-am uitat la cheltuieli, dar ne-am pregătit și suntem gata cum nu a mai fost nimeni niciodată să înfruntăm uraganul", a declarat Donald Trump, președintele SUA.

Aproximativ 1,5 milioane de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza uraganului. Înainte să plece, ei și-au făcut provizii de apă și mâncare și și-au securizat cum au știut mai bine casele.

"Încercăm să legăm sau să lipim tot ce ar putea să fie luat și dus de vânt. Vom securiza toate intrările în casă și vom astupa ferestrele."

"Am făcut câteva poze cu locuința mea cum arată acum pentru a le arăta companiei de asigurări, cu toate că casa mea e asigurată împotriva inundațiilor."

Uraganul Florence, format în Atlantic, crește în intensitate pe măsură ce se apropie de coastele Statelor Unite și a fost deja clasificat de meteorologi în categoria a patra de gravitate din cinci. Rafalele pot ajunge până la 225 kilometri pe oră, iar frontul atmosferic creat are un diametru de aproape 200 de kilometri.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu