Stare de urgență în România: 158 de persoane, infectate cu COVID-19

Embed:

România este de azi în stare de urgență din cauza coronavirusului care a dus la îmbolnăvirea a 158 de oameni. Măsura anunțată de președintele Klaus Iohannis va fi valabilă pentru 30 de zile.

În această perioadă vor fi închise școlile și universitățile. Părinții pot solicita zile libere pentru supravegherea copiilor. Excepție vor face angajații din domeniul apărării, din penitenciare și din sectorul sanitar.

Iohannis a recomandat oamenilor să lucreze de acasă, dacă munca pe care o desfășoară le permite asta. Preşedintele a mai precizat că cererile pentru servicii sociale pot fi depuse online. Pe durata stării de urgență, Guvernul de la București poate adopta măsuri de susținere a companiilor care au avut de suferit din cauza coronavirusului. În același timp, ședințele de judecată fie vor fi amânate, fie se vor desfășura online.

Liderul de la Cotroceni a subliniat că în funcție de evoluția bolii se pot impune măsuri graduale sau imediate de închidere a unor puncte de trecere sau suspendarea transportului feroviar și terestru. 

Iar premierul Ludovic Orban s-a adresat românilor printr-o video conferință de la reședința sa, unde se află în autoizolare. Acesta le-a recomandat românilor să-i urmeze exemplul şi a dat asigurări că nu există riscul ca țara să ajungă în penurie de alimente sau medicamente.

”O măsură este de a limita creștera prețurilor la medicamente și la astfel de produse care sunt căutate în momentul de față pentru a nu permite o speculă cu aceste produse și există o posibilitate de a plafona prețurile la anumite produse absolut necesare”, a comunicat premierul României, Ludovic Orban.

Premierul Orban le-a transmis românilor din străinătate că pot reveni acasă, doar că vor fi obligați să intre în carantină. Zeci de cetățeni ai țării vecine care lucrau în turism în Italia au fost disponibilizați de angajatori și sunt blocați în nordul peninsulei apenine. Mai mult, din cauza faptului că circulația în nordul Italiei este strict interzisă, ei nu pot apela nici la ajutorul rudelor care locuiesc în alte zone.

loading...

Lasă un comentariu