STARE DE URGENȚĂ în Italia. Cum ajută autoritățile persoanele afectate de cutremurul devastator

Embed:

Stare de urgenţă a fost decretată în regiunile cele mai afectate de cutremurul din Italia. Autorităţile de la Roma au alocat 50 de milioane de euro pentru reconstrucţia localităților distruse de seism. Premierul Matteo Renzi a anunţat şi anularea temporară a taxelor pentru persoanele afectate.

Salvatorii încă mai speră să găsească oameni vii sub dărmături, chiar dacă au trecut deja două zile de la cutremurul devastator. Aceștia au făcut încă o minune, după ce au scos de sub ruine, o mamă care îşi ţinea copilul în braţe. Victimele au fost transportate de urgenţă la spital, iar acum femeia nu se desparte de bebeluş.

"Nu-mi vedeam copilul, deoarece pătucul era acoperit cu moloz. Printr-o crăpătură mică am văzut doar piciorușele fetiței, însă ea nu se mişca. Mi-am adunat ultimele puteri și am scos-o de sub dărâmături. Nu plângea, doar era speriată."

Premierul italian a mai declarat că ţara sa trece acum prin cele mai grele momente, iar statul va face tot posibilul ca să ajute victimile acestei calamități.

"O durere profundă, iată ce simte poporul italian. Este foarte greu momentul în care soarta desparte familii. În primul rând suntem oameni, iar apoi politicieni."

Potrivit celui mai recent bilanţ, în cutremurul de 6,2 pe Richter din centrul Italiei, au murit 267 de oameni, iar alți 400 au fost răniți.

Printre victime sunt şase cetățeni români morţi, 17 dispăruţi, iar cinci sunt internaţi în spital.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu