STARE DE URGENŢĂ în Grecia din cauza incendiilor de vegetaţie. Autorităţile au cerut ajutor din partea UE (IMAGINI APOCALIPTICE)

Embed:

Stare de urgenţă în Grecia, unde cel puţin 50 de oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi în incendiile de vegetaţie care au cuprins zone întinse din apropierea capitalei Atena. Câteva localităţi au fost evacuate, iar sute de copii au fost nevoiţi să părăsească taberele în care se aflau.

Staţiunea Mati de pe litoral a fost complet înconjurată de flăcări, iar turiştii s-au refugiat pe mare cu ajutorul ambarcaţiunilor. Paza de Coastă elenă a intervenit pentru salvarea acestora, întrucât căile de acces rutier erau blocate.

Pe străzile din Mati, pompierii au găsit cadavrele carbonizate a patru persoane. Mai multe case şi autoturisme au fost mistuite de foc. Autorităţile au cerut ajutor din partea UE pentru a face faţă situaţiei. Grecia are nevoie în special de elicoptere şi pompieri. Cipru şi Spania au anunţat deja că vor trimite sprijin.

În prezent, peste 600 de pompieri şi 300 de autospeciale sunt mobilizate în lupta cu flăcările, iar autorităţile elene au trimis în zonă şi unităţi ale armatei. Premierul Alexis Tsipras s-a întors de urgenţă dintr-o vizită oficială din Bosnia, pentru a coordona activitatea structurilor de intervenţie.

Incendiile din ultima perioadă au fost provocate de vremea extrem de secetoasă şi temperaturile ridicate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu