Stare de urgenţă în California: Sute de case ar putea lua foc în orice moment

Embed:

Forţa naturii este de neînvins în Statele Unite, unde incendiile continuă să mistuie hectare întregi de vegetaţie. Din această cauză, autorităţile din nordul Californiei au declarat stare de urgenţă în trei regiuni. Iar în Rusia, mii de locuitori din regiunea Krasnodar nu au energie electrică, în urma inundaţiilor.

Autorităţile din nordul Californiei au declarat stare de urgenţă în trei regiuni, din cauza incendiilor de pădure. Flăcările au distrus deja peste 35.000 de hectare de vegetaţie şi 50 de clădiri, iar 200 de case ar putea lua foc în orice moment.

În acelaşi timp, în jur de 3.000 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor. Autorităţile au anunţat că au fost localizate aproximativ zece focare de incendii, iar peste 2.000 de pompieri şi 11 elicoptere au fost mobilizate pentru a lupta cu focul. Situaţia este gravă şi în statele americane Idaho şi Washington, unde incendiile au mistuit în jur de 80.000 de hectare de pădure.

Iar în Rusia, locuitorii regiunii Krasnodar resimt consecinţele inundaţiilor din ultimele zile. Peste 4.500 de oameni continuă să nu aibă curent electric. Aproximativ 30 de echipaje de urgenţă au fost mobilizate pentru a restabili în totalitate alimentarea cu energie electrică. În zona afectată au fost trimise 60 de tone de ajutor umanitar, iar 2.000 de muncitori şi 250 de autospeciale înlătură consecinţele inundaţiilor.

Cel puţin patru oameni au decedat în urma intemperiilor care au lovit, miercuri, regiunea Krasnodar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu