Stare de alertă la Basarabeasca. Şase frați au fost internaţi la spital cu intoxicaţie alimentară

Embed:

Şase copii din oraşul Basarabeasca, trei fete şi trei băieţi, au ajuns la spital cu intoxicaţie alimentară. Minorii s-au simţit rău după ce ar fi mâncat mezeluri cumpărate de la un magazin din localitate. Autorităţile au deschis o anchetă, iar angajaţii magazinului susţin că toate produsele pe care le comercializează sunt proaspete.

Angela Cuşnir povesteşte că, vineri, fiul ei mai mare a mers la magazinul din apropierea casei şi a cumpărat crenvurşti şi salam. La prânz, cei doi nepoţi şi cei patru copii ai săi au consumat mezelurile, iar spre seară au acuzat dureri de stomac.

" M-am speriat, starea lor era foarte gravă. Cel mai mare striga: "Mama, eu nu mai pot, gata, mă pierd", striga tare", a spus Angela Cușnir, mama.

Femeia recunoaşte că de la bun început a simţit că produsele aveau un miros neplăcut. Chiar şi aşa, ea le-a dat copiilor să mănânce.

"Am mâncat şi eu o bucăţică. Am gustat şi era acru. "

După ce copiii au început să se simtă rău, femeia a chemat ambulanţa, iar aceştia au fost duşi la spitalul din Cimişlia.

"Acum copiii sunt în secţia de boli infecţioase, în afara oricărui pericol şi primesc tratament necesar. Noi putem să spunem că era toxiinfecţie alimentară, dar mai departe de ce a fost provocat se vor expună specialiştii", a declarat Ana Melnicenco, medic pediatru spitalul Cimişlia.

Angajaţii magazinului, de unde au fost cumpărate produsele, neagă faptul că mezelurile ar fi fost stricate.

"Toate mezelurile sunt pe tarabă, le-am vândut de pe tarabă. Produsele au şi actele necesare, avem şi certificat, la noi totul e bine", a menționat Natalia Vorobiova, vânzătoare.

Cazul a ajuns şi în vizorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică. Şeful adjunct al instituţiei, Nicolae Furtună, a declarat că, în prezent, se fac cercetări pentru a se stabili toate circumstanţele celor întâmplate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu