Stanislav Pavlovschi: Maia Sandu nu își dă seama cât de importantă este respectarea Constituției

Stanislav Pavlovschi dezminte informațiile aduse de premierul Maia Sandu, precum că s-a retras de la guvernare pentru că nu a avut curaj. Fostul vicepreşedinte al PPDA susține că nerespectarea Constituției a servit un temei pentru retragerea sa din compenența Guvernului. 

"Aseară, la Jurnal TV, doamna Sandu a declarat că retragerea mea din Guvern în iunie 2019 a fost cauzată de lipsă de curaj din partea mea. Este fals!
Odata ce eu am decis să mă retrag din politică, și în ajunul alegerilor locale din octombrie, eu nu voi intra în discuții publice cu domnia sa.

Să spun doar că regret mult că o persoana de rand atât de înalt nu își dă seama cât de importantă este respectarea Constituției. Or, anume asta a servit drept temei pentru repragerea mea din componenta Guvernului.
În confirmarea spuselor mele, atasat puteți vedea Declarația de încetare a funcției pe care eu am expediat-o doamnei Prim-ministru pe 16 iunie 2019.
Pe durata crizei constituționale, în perioada 8-14 iunie 2019 eu am fost în componența Guvernului și m-am retras doar atunci când criza constituțională deja și-a luat sfârșit.
Cred că societatea noastra are dreptul să cunoască tot adevarul", a scris Stanislav Pavlovschi pe pagina sa de Facebook. 

PUBLIKA.MD amintește că Stanislav Pavlovschi şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr. 

În perioada 2001-2008, Stanislav Pavlovschi a fost judecător CEDO din partea Republicii Moldova, acesta a fost propus de către Partidul Comuniștilor din Republica Moldova la acea funcție.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu