Stanislav Pavlovschi a venit cu precizări privind demisia sa din funcţia de vicepreşedinte al PPDA

Stanislav Pavlovschi şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr. Lucru confirmat de acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook. Iniţial, Pavlovschi a spus  nu vrea să discute despre asta, pentru că trece printr-o perioadă mai dificilă.   

"Activând în calitate de procuror și judecător, de a lungul a mai multor ani eu am fost o persoană absolut apolitică.

M-am angajat în această activitate în anul 2015, devenind unul dintre fondatorii Platformei Demnitate și Adevăr la propunerea domnului Andrei Năstase.

Fiind, după convingeri, un democrat și pro-european, eu nu am mai putut tolera situația care s-a creat la etapa ceea în tara noastră: uzurparea puterii de stat, călcarea în picioare a drepturilor omului, dezmăț nemaipomenit în justiția națională și, ca urmare, corupția endemică.

Fiind un jurist cu o vastă experiență, specialist în protecția drepturilor omului și în lupta contra corupției, am decis și eu să îmi pun umărul în procesul de întoarcere tării la normalitate.

În fața mea, eu mi-am pus trei sarcini de bază: debarcarea pe calea prevăzută de Constituție a regimului uzurpator, promovarea tineretului în poziții cheie în stat și reformarea profundă a sistemului de drept din Republica Moldova.

Acum toate trei obiective sunt realizate și eu, sincer și nesilit de mine, consider că misiunea mea în sfera politicului este îndeplinită.

Prin urmare, eu am decis să mă retrag din activitatea politică. Voi continua să activez într-o capacitate mai specifică mie, ca jurist, ca avocat, ca specialist în domeniul protecției drepturilor omului și ca activist civic", a menţionat Stanislav Pavlovschi.

Recent, într-o postare pe Facebook, Stanislav Pavlovschi s-a arătat dezamăgit de unele acţiuni ale alianţei ACUM - PSRM. El a criticat aşa - numita depolitizare a instituţiilor, catalogând-o drept o gravă eroare a noii guvernari. Pavlovschi şi-a dat demisia nu doar din partid.

Anterior, după doar două săptămâni de la învestirea Guvernului Sandu, el a renunţat subit la funcţia de ministru al Justiţiei. 

Lasă un comentariu