Stângacii din întreaga lume sunt sărbătoriţi astăzi. Cum se descurcă aceștia în viața de zi cu zi

Embed:

Încep fiecare zi cu stângul, dar asta nu le poartă ghinion. Stângacii din întreaga lume sunt sărbătoriţi azi. Este vorba despre fiecare a şasea persoană de pe glob, care mănâncă şi scrie cu mâna stângă. Psihologii spun că aceşti oameni sunt mai creativi şi au stofă de artişti. 

Adriana Chilat scrie cu stânga de când a luat prima oară pixul în mână. De-a lungul timpului, mai ales în anii de şcoală, profesorii au cam presat-o şi au încercat să o înveţe să utilizeze mâna dreaptă.

"Primele cuvinte, primele litere care trebuiau să fie scrise, în genere scriam cu stânga de la dreapta spre stânga. Profesorii cumva vroiau să mă prefacă în dreptaci, dar părinţii au insistat să fiu totuşi stângace", a spus designerul Adriana Chilat.

Pasionată de pictură, tânăra a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, specialitatea design interior.

"Nu îmi este greu, chiar deloc. E ceva obişnuit mai ales pentru pictori. E aceiaşi tehnică, e aceiaşi linie cum un pictor ar face cu dreapta", a spus designerul Adriana Chilat.

Adriana mai are o pasiune: machiajul, pe care, la fel, îl face doar cu mâna stângă. Şi-a încercat talentul pe sora ei gemănă, care este dreptace.

"Când Adriana a început pasiunea de a machia eu am fost prima ei clientă. Mie îmi plăcea asta şi până la sfârşit totul s-a primit bine", a spus sora Adrianei, Laura Chilat.

Şi Sofia Penco, în vârstă de nouă ani, foloseşte mâna stângă pentru cele mai importante lucruri.

"Eu cu stânga desenez de când m-am născut şi scriu la fel. Dar când eram mică mă învăţam să scriu şi cu dreapta. Noi în clasă suntem 36 de copii şi eu cu încă un copil scrim cu stânga. Cu stânga tai legumele, sau amestec supa", a spus Sofia Penco.

"- Acesta este mâna dreaptă.- Nu, aceasta este mâna dreaptă. - Nu îţi picta mâna".

Psihologii spun că oamenii care încearcă sa transforme un stângaci în dreptaci fac o mare greşeală.

"Este foarte important ca părinţii să înţeleagă că copii stângaci sunt deosebiţi, că cresc personalităţi, că îşi pot face o carieră mai deosebită ca dreptacii. Să le de-a voie să să-şi dezvolte abilităţile, creativitatea şi pornirile care sunt instinctuale", a menționat psihologul, Liliana Chisari.

Printre cei mai cunoscuţi stângaci se numără Picasso, Michelangelo, Rafael, Leonardo da Vinci sau Albert Einstein.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu