STANDARDE EUROPENE ÎN PRESĂ. Noul cod al audiovizualului, salutat de partenerii externi

Partenerii externi salută modificările legislative făcute în sectorul mass-media. În cadrul conferinţei de finalizare a unui proiect desfăşurat de Uniunea Europeană şi Consiliului Europei, ambasadorul Delegaţiei UE la Chişinău a declarat că noul cod al audiovizualului conţine prevederi conforme cu standardele europene. 

"Codul nou al audiovizualului transpune, în premieră, directiva Uniunii Europene privind serviciile media audiovizuale. Prin urmare, codul conţine o multitudine de prevederi noi pentru Republica Moldova", a menționat Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău.

În acest an, legislativul a adoptat patru legi, elaborate cu susţinerea Delegaţiei UE şi a Consiliului Europei: concepţia națională de dezvoltare a mass-mediei, legea privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film şi concepţia securităţii informaţionale.

Partenerii externi au sugerat că schimbările trebuie să continue.

"Vă încurajez, îndeosebi pe membrii următorului Parlament, să continuaţi şi să vă asiguraţi că munca iniţiată va fi dusă la capăt", a declarat Willi Massolin, şeful Oficiului Consiliului Europei în Chişinău.

"Informaţia este şi ea o armă şi securitatea informaţională a Republicii Moldova este o prioritate. Nu este încă finalizată munca, deoarece avem o lege, dar mai urmează multe regulamente, statul să bugeteze bani pentru asta, dar, cu siguranţă vrem o legislație care să atragă investiţii", a menționat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

De asemenea, în prima lectură au fost aprobate Legea cu privire la publicitate, dar şi unele modificări la Legea privind accesul la informație, la cea cu privire la libertatea de exprimare şi la cea despre protecția datelor cu caracter personal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu