Stamate îi răspunde lui Nagacevschi: Eu nu am putut să îmi asum responsabilitatea de a trimite către CSP aceste candidaturi

Embed:

Fostul ministru al justiţiei Olesea Stamate susține că rezultatele concursului privind desemnarea procurorului general pot fi aplicate. Declarația a fost făcută de Stamate în cadrul emisiunei Tema zilei de la Canal 2.

"Concursul respectiv urma să fie anulat în baza legei. Legea pentru care și-a angajat Guvernul răspunderea, ori acea lege prevedea în clauzele finale că orice concurs în desfășurare în momentul desfășurărei prezentei legi își încetează activitatea. Astfel încât acel concurs urma să fie anulat în baza acestei legi care ținând cont de moțiunea de cenzură împotriva Guvenului Sandu care a avut drept subiect acea lege nu a intrat în vigoare, respectiv rezultatele concursului pot fi aplicate", a menționat Olesea Stamate.

Totodată, ministrul demis a declarat că nu a putut să își asume responsabilitatea de a trimite către CSP aceste candidaturi.

"Este pe responsabilitatea dumnealui. Eu nu am putut să îmi asum această responsabilitate și să transmit către CSP o listă care este rezultatul unui concurs cu vicii. Un concurs care a fost viciat din cel puțin două puncte de vedere: "nu am avut suficient nici timp nici instrumente pentru a verifica în profunzime aspectele legate de integritatea candidaților" și "pe partea de evaluare obiectivă a candidaților, a fost evident că un membru a comisiei nu a evaluat în mod obiectiv candidații".", a spus Stamate.

CITEȘTE ȘI: Noul ministru al Justiţiei va transmite la CSP lista candidaţilor la funcţia de procuror general

loading...

Lasă un comentariu