Stafful Maiei Sandu oferă burgeri şi cafea pentru voturi

Embed:

Un burger sau o cafea pentru un vot. Este noua găselniţă a staffului candidatului Maia Sandu, promovată pe reţele de socializare de consilierii acesteia. Printre activiști se numără Dumitru Alaiba, cel care l-a consiliat şi pe fostul şef de partid al Maiei Sandu, Vlad Filat, condamnat pentru abuz în serviciu şi corupţie. 

Consilierul Maiei Sandu i-a îndemnat pe proprietarii de baruri şi cafenele să ofere reduceri sau chiar produse gratuite tinerilor care le prezintă ştampila votat aplicată în fişa de însoțire a buletinului de identitate.

"Chiar și dintre cei cu vârsta de 30 de ani mulți nu votează, dar cu siguranţă merg la cafenea... Asta s-ar putea să convingă tinerii mai bine decât cinci spoturi video", a scris Dumitru Alaiba, pe o rețea de socializare.

Găselnița de marketing politic a fost însă făcută praf de sociologi, care consideră că este vorba despre o banală mituire a alegătorilor.

"Să îi felicitaţi şi pe cei din societatea civilă care dau LIKE la un asemenea gunoi! Adică 100 de lei oferiți unui bătrân pentru un vot merită sute de pagini de rapoarte sesizări şi conferinţe... Dar să puneţi un preţ de 50 de lei pe votul unui tânăr este OK?", se întreabă directorul IMAS Chişinău, Doru Petruți.

Preşedintele CEC, Alina Russu, a declarat că va analiza aceste informaţii la ședința de astăzi a autorității electorale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu