STADIONUL ZIMBRU, PREGĂTIT DE MECI. Iarba a fost tăiată, iar marcajele au fost refăcute

Embed:

O zi a mai rămas până la cel mai important meci de fotbal ce se va desfăşura la Chişinău.

Pe stadionul Zimbru, iarba a fost tăiată şi nivelată, iar marcajele au fost refăcute pentru ca partida dintre selecţionatele Moldovei şi Franţei să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Lucrările de amenajare pentru mult-aşteptatul meci au început de luna trecută. Cerinţele organizatorilor sunt mari pentru că tricolorii îi vor întâlni pe campionii mondiali "en titre" în preliminariile Campionatului European 2020.

Luminozitatea stadionului, înălţimea şi calitatea gazonului trebuie să corespundă standardelor.

"Peste fiecare cinci zile, îi scoteam pelicula, îi făceam lucrările de îngrășăminte. Zilnic se duce evidenţa. Mărimea ierbii trebuie să fie de 2.2 - 2.4 mm. Înălţimea la porţi trebuie să fie numaidecît 2.44 mm. Liniile să fie la 12 cm lăţime", a spus agronomul Vasile Frunză.

Cu câteva ore înainte de intrarea sportivilor pe teren, trebuie realizate ultimele retuşuri, spune agronomul.

"De cosit de două ori, de tăvălugit, să fie drept ca să fugă mingea. Şi trebuie de făcut liniile din nou", a spus agronomul Vasile Frunză.

"Maşina este special pentru meciuri. Liniile acestea să fie ideal, drepte. Şi pe televizor vor fi drepte, dacă noi le vom face drepte", a spus un angajat al Stadionului Zimbru.

Pentru o luminozitate mai bună, au fost instalate lămpi atât în incinta stadionului, cât şi în jurul acestuia. Iar organizatorii au adus şi o serie de modificări.

"Am amplasat mese pentru presă, pentru comentatori. Au fost dezinstalate unele chestii care încurcau. Am mai pus numere pe scaune pentru că nu erau numerotate toate scaunele", a spus director stadionul "Zimbru", Alina Căpățînă.

Ultimele detalii au fost puse la punct, astfel că acum stadionul este gata pentru primul antrenament al "cocoşilor galici", care va începe de la ora 19.00. Gazonul va fi tuns din nou mâine, înaintea meciului oficial.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu