Stadionul Naţional din Tokyo a fost inaugurat, cu şapte luni înainte de JO 2020

Embed:
Cu peste 7 luni până la startul Jocurilor Olimpice, Stadionul Naţional din Tokyo a fost inaugurat!

Lucrările au început acum 3 ani, iar costurile s-au ridicat la 1,29 de miliarde de euro. Arena dispune de 68 de mii de locuri capacitate.

Aici vor avea loc ceremoniile de deschidere şi de închidere a Olimpiadei de vară din anul viitor, competiţiile de atletism şi câteva meciuri de fotbal. La ceremonia oficială de inaugurare a arenei au asistat premierul Șindzo Abe şi guvernatorul capitalei japoneze Yuriko Koike.

"Acest stadion este unul multi-funcţional. Până la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo mai sunt mai mult de 220 de zile. Deja puteţi vedea pista şi terenul, pe care vor concura sportivii, fiind încurajaţi de suporteri", a spus YURIKO KOIKE, guvernator Tokyo.

Construcţia a început cu un an mai târziu decât fusese planificat iniţială, din cauza design-ului original. 185 de ventilatoare mari şi opt vaporizatoare au fost integrate în stadion pentru a face suportabilă ambianţa, în condiţiile în care temperaturile pot depăşi 40 grade Celsius în perioada competiţiilor.

Cel mai rapid om din lume, jamaicanul Usain Bolt va avea onoarea de a fi primul care va alerga pe pista stadionului în ziua de 21 decembrie, cu prilejul unei ştafete demonstrative, prima probă sportivă organizată în această incintă.

Prima competiţie oficială va fi găzduită pe 1 ianuarie, finala ediţiei a 99-a a Cupei Împăratului la fotbal.

Jocurile Olimpice se vor desfăşura în perioada 24 iulie - 9 august 2020.
loading...

Lasă un comentariu