Stadionul din Hânceşti, în proces de modernizare. Terenul de fotbal va putea concura cu arenele europene

Embed:

Stadionul municipal din Hânceşti va putea concura cu arenele europene. Cel puţin asta susţine primarul oraşului, Alexandru Botnari, care a prezentat un concept de modernizare a terenului de fotbal. Până acum, a fost crescut un gazon natural, au fost instalate scaune noi, dar şi un sistem de iluminare. Mai este însă mult de lucru, iar autorităţile speră să găsească finanţare.

"În ultima perioadă în total s-au cheltuit în jur de cinci milioane de lei. O importanţă mare în acest subiect este şi susţinerea a preşedintelui clubului sportiv Petrucub, Mihai Usatâi care tot face cheltuieli la acest stadion public. Vrem să atragem aici şi o sală de Judo, pentru antrenamente", a spus Alexandru Botnari, primarul oraşului Hânceşti.

Pentru a putea găzdui meciuri şi pe timp de noapte, au fost instalate proiectoare care vor lumina stadionul. Cheltuielile au fost suportate de Federaţia Moldovenească de Fotbal.

"Ajutăm pentru că echipele pe căldura aceasta este vara să joace în nocturnă. Noi trebuie să avem aceleaşi condiţii cum au alte echipe din alte ţări din Europa", a spus Pavel Ciobanu, preşedintele FMF.

Vor fi modernizate şi vestiarele, iar capacitatea locurilor pentru vizitatori va creşte de la 1.200 la 1.500. Se va lucra şi la infrastructura din jurul arenei.

"Este un concept foarte nu simplu, dar totodată vom face tot posibilul ca pe parcurs să găsim surse financiare. Ducem tratative şi cu federaţia de Judo şi cu Federaţia de Box, Federaţia de Fotbal care ne susţine", a spus Alexandru Botnari, primarul oraşului Hânceşti.

Locuitorii oraşului spun că este un proiect mult aşteptat.

"Foarte bună pentru oraş. Tot era în stare bună, nu putem spune că starea era rea, dar acum cred că îl fac la nivel european."

"De fiecare dată merg şi privesc meciurile pe stadion şi primesc o deosebită plăcere. O să fie un lucru bun pentru tot raionul Hânceşti chiar pentru vizitatori, turişti."

Conducerea clubului de fotbal Petrocub Hâncești susţine că modernizarea stadionului va spori interesul tinerilor pentru fotbal.

"Vin copii la fotbal, a început lumea să vină la fotbal adică este un proiect interesant. Hânceştiul trăieşte cu fotbalul nu numai cu fotbalul. Avem rezultate şi la judo. Cred că se fac lucruri bune", a spus Lilian Popescu, antrenor Petrocub Hânceşti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu