Stadion modern la Nisporeni. Reconstrucţia va dura trei ani

Embed:

Tribune şi săli sportive moderne, dar şi o arenă pentru şase mii de spectatori, construită conform standardelor internaţionale.

Aşa va arăta stadionul din Nisporeni, care va deveni unul de o importanţă regională. Lucrările de reconstrucţie au fost lansate astăzi şi urmează să fie încheiate în 2020.

Complexul sportiv, care este într-o stare deplorabilă, nu a mai fost reparat din 1980, atunci când a fost construit.

"Noi avem o şcoală de sport foarte puternică în raionul Nisporeni, avem şi campioni europeni şi olimpici la diferite categorii de sport la lupte libere, la haltere este un obiectiv prioritar pentru noi, va fi şi o atractivitate turistică", a spus preşedintelele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeş.

"Se renovează sala specializată de haltere care se va mări chiar aproape jumătate, se renovează sala de jocuri, se renovează sala de gimnastică pe trambuline, toate aceste obiecte vor fi renovate complectamente", a spus directorul stadionului raional Nisporeni, Grigore Braşoveanu.

Cei mai entuziasmaţi de noul proiect sunt micii sportivi.

"Cred că va fi foarte bună. Cred că vor veni fotbalişti din alte ţări şi va juca şi va fi mai popular aici în Nisporeni, în Moldova"

"Nouă ne place să privim fotbalul, noi locuim aproape şi venim aici foarte des şi ne uităm cum joacă"

Pentru a atrage câţi mai mulţi spectatori, autorităţile îşi propun să ridice şi un hotel în preajmă şi să amenajeze o parcare.

"Acest proiect a fost înaintat şi aplicat la domeniul turistic regional unde pe lângă acest stadion va mai fi reabilitat şi parcul din satul Mileşti raionul Nisporeni", a spus ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Bîtca.

Lucrările de reabilitare vor costa în jur de 80 milioane de lei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu