Stabilitate politică şi înţelegere: Ucrainenii din Moldova aşteaptă pace după alegerile din ţara vecină

Embed:

Stabilitate politică, pace şi înţelegere. Asta aşteaptă ucrainenii din Moldova după alegerile din ţara vecină. Practic, fiecare al doilea locuitor al satului Popovca, raionul Făleşti, are rude în Ucraina. Oamenii spun că un preşedinte înţelept ar putea pune capăt războiului civil.

Fraţii Galinei Melnic din satul Popovca locuiesc în Ucraina. Femeia speră că, după alegeri, situaţia în ţara vecină se va ameliora.

"Aşteptăm cu toţi sfârşitul aceastui război, oamenii de acolo au început să fugă din ţară. A venit iarna şi la noi şi la ei e frig, nu ştiu ce vor face ei, cu ce se vor încălzi, ce vor mânca. Ei nu au avut roada anul acesta", a zis femeia.

Deși în Ucraina urmează a fi ales Parlamentul, oamenii din Popovca vorbesc mai mult despre un preşedinte salvator:

"Asteptăm să fie pace. Sperăm ca noul preşedinte care va veni la putere să se gândească în primul rând la oamenii de rând. Îmi doresc ca în ţara vecină să fie soluţionat acest conflict şi să putem pleca la rudele noastre fără ca să ne temem."

"Dacă va veni la putere un preşedinte deştept poate că situaţia din ţară se va schimba. Iar dacă nu, atunci nu cred că va fi mai bine."

"Ziua alegerilor ar fi trebuit să fie o sărbătoare. La ei totul se va petrece în prezenţa militarilor, oamenii se tem să meargă la alegeri, să aleagă liber."

În satul Popovca din raionul Făleşti locuiesc peste 800 de ucraineni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu