Stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Benin

La data de 24 ianuarie 2018, la sediul Reprezentanței Republicii Moldova pe lângă ONU din  New York, a avut loc ceremonia stabilirii relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Benin. 

Protocolul cu privire la stabilirea relațiilor diplomatice a fost semnat de către reprezentanţii permanenţi ai celor două ţări pe lângă Organizația Națiunilor Unite -  ambasadorii Victor Moraru și Jean-Claude de Rego.

Cu acest prilej, reprezentanţii celor două state au efectuat un schimb de opinii asupra  modalităților de impulsionare a relațiilor bilaterale, potențialului existent de cooperare în domeniile economic și social, precum și cu referire la interacțiunea specifică moldo-benineză în cadrul ONU.

În același context a fost evidențiat imperativul conjugării eforturilor în vederea  asigurării respectului deplin pentru Carta ONU și pentru principiile fundamentale ale dreptului internațional, în particular a suveranității, integrității teritoriale, independenței și ne-ingerinței în afacerile interne.

Urmare ceremoniei, reprezentanţii permanenţi ai celor două țări au adresat o scrisoare comună Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite în vederea informării statelor membre ale ONU asupra stabilirii relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Benin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu