Ssangyong lansează la Geneva un viitor rival pentru Nissan Juke

Ssangyong promite fanilor săi că va oferi un produs competitiv pentru segmentul SUV-urilor mici. El va fi anticipat de un concept prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva, scrie automarket.ro.

Nissan Juke s-a dovedit un deschizător de drumuri pentru mulţi constructori care au început să lanseze crossovere de segment mic. Chiar şi pentru constructori de nişă se dovedeşte a fi un model inspiraţional. Mai nou, şi SsangYong îşi propune să pună în pericol supremaţia modelului japonez. Coreenii anunţă că ediţia de anul viitor a Salonului Auto de la Geneva va fi martora lansării unui crossover inedit. Acesta va fi expus în stadiu de concept, urmând ca versiunea de serie să fie prezentată spre sfârşitul anului, atunci când va debuta şi în showroom-uri.

Designul conceptului de la Geneva va fi apropiat de cel al versiunii de serie şi se va inspira profund dintr-un alt studiu al coreenilor: XLV-1 lansat în 2011. Acesta va încerca să nu calce pe urmele unor predecesori care au eşuat în materie de design: Rodius şi Actyon.

SUV-ul de segment B va folosi o platformă nouă şi va fi propulsat de mai multe motoare de 1.6 litri, dintre care unul diesel. Ele vor proveni de la părintele indian Mahindra, care a injectat capital serios în revigorarea companiei auto asiatice.

Pentru a se putea bate cu nume mult mai bine titrate în segment, micul model Ssangyong va miza pe un preţ abordabil, suficient de competitiv pentru a pune în dificultate Renault Captur, cea mai accesibilă propunere.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu