SRL "Sisteme Informaţionale Integrate" - compania cu capital străin care deţine pachetul majoritar de acţiuni la BEM

Embed:

O companie cu capital străin a preluat cele 20% din acţiunile Băncii de Economii pierdute de Guvern. SRL "Sisteme Informaţionale Integrate", ce activează de peste 10 ani în Moldova, deţine, acum, un pachet de acţiuni similar cu cel al statului. Anunţul a fost făcut azi, de vicepreşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Iurie Filip.

Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, SRL "Sisteme Informaţionale Integrate" este o întreprindere cu capital străin, înregistrată pe 31.10.1997, în municipiul Chişinău. Doi ani mai târziu a obţinut licenţa pentru "lucrări de elaborare proiecte şi devize în domeniul telecomunicaţiilor" şi cea pentru "lucrări de instalare, construcţii-montaj în domeniul telecomunicaţiilor".

Comisia Naţională a Pieţei Financiare a examinat, în cadrul şedinţei desfăşurate astăzi, legalitatea tranzacţiei cu acţiunile Băncii de Economii din Moldova. Potrivit vicepreşedintelui CNPF, Iurie Filip, procedura de distribuire a celor 20% din acţiuni care au aparţinut anterior statului a fost legală. "Subscrierea a avut loc pe 29 august. S-a pus condiţia ca în proprietatea statului să rămână pachetul de blocaj, acest lucru a fost respectat. Subscrierea a avut loc în două etape, la prima, desfăşurată între 7 şi 23 august, toţi acţionarii au avut dreptul să subscrie, după 23 august, tot pachetul a fost distribuit în mod echitabil tuturor acţionarilor. La Banca de Economii acum sunt peste 2000 de acţionari, dar majoritari, cu pachete semnificative sunt doi, statul cu 33,38% şi o persoană juridică, anterior aceasta procurase acţiuni, acum va avea un pachet similar cu cel al statului, 33,72%. E un rezident al nostru, SRL Sisteme Informaţionale, este  înregistrat din 99, activează în Moldova de mulţi ani, a fost verificat de Banca Naţională, a primit avizul", a precizat Iurie Filip.

Nu se cunoaşte, deocamdată, cine este proprietarul întreprinderii care a preluat pachetul de acţiuni al BEM.

Publika.md aminteşte că la recenta adunare extraordinară a acţionarilor Băncii de Economii, a fost decisă majorarea cu peste 80 de milioane de lei a capitalului statutar. Guvernul nu a participat la emisia suplimentară de acţiuni. Astfel statul a pierdut 20 la sută din acţiunile instituţiei, dar şi-a păstrat pachetul de blocaj, de 33,3 la sută, din hârtiile de valoare ale BEM.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu