Spune NU lefurilor în plic. CAUZA pentru care unii patroni optează pentru o astfel de salarizare

Embed:

Spune NU salariului în plic, solicită contract de muncă şi achită taxe. Sunt doar câteva dintre mesajele unei campanii de sensibilizare, lansată de Organizaţia Internaţională a Muncii, asupra economiei informale şi a muncii nedeclarate în ţara noastră.  

Dezavantajele muncii la negru şi beneficiile pe care le oferă un contract de muncă au fost prezentate în cadrul unui spot.

Unii oameni afirmă că deseori sunt nevoiţi să accepte salarii în plic.

Reprezentanţii Organizaţiei Internaţionale a Muncii în ţara noastră consideră că fenomenul plăţilor nedeclarate poate fi contracarat doar cu ajutorul cetăţenilor conştienţi.

"Corectitudinea informării cetăţenilor despre faptul că salariile trebuie să fie plătite legal şi că aceştia trebuie să aibă un contract de muncă, şi-a arătat eficienţa", a spus reprezentantul Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Victor Gâlcă.

Potrivit oficialilor de la Ministerul Muncii, patronii unor întreprinderi oferă lefuri în plic pentru a se eschiva de la plata impozitelor.

"Calculele arată că firmele care au angajat oameni în mod oficial, au mai puţine probleme şi primesc mai puţine amenzi din partea autorităţilor", viceministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Iurii Crăciuneac.

Datele Organizaţiei Internaţionale a Muncii arată că în 2014, peste 385.000 de moldoveni au muncit fără a avea un contract de muncă. Cei mai mulți oameni lucrează ilegal în industrie, agricultură, servicii hoteliere și construcții.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu