Sprijin pentru antreprenorii din Cahul. Îşi vor dezvolta business-ul în cadrul Incubatorului de Afaceri

Embed:

24 de antreprenori din raionul Cahul vor putea să-şi dezvolte afacerile proprie în cadrul Incubatorului de Afaceri inaugurat astăzi în oraş.

Agenţii economici vor beneficia de spaţiu închiriat la un preţ redus, sprijin logistic, dar şi instruirea necesară pentru a-şi dezvolta afacerea. La eveniment a participat şi ministrul Economiei, Octavian Calmîc, dar şi ambasadorul UE în Moldova, Pirkka Tapiola. 

Acesta este al 11-lea Incubator de Afaceri din ţară, lansat de Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

"Ne bucură foarte mult faptul că sunt companii tinere, cu administratori tineri, care au programe sau planuri de dezvoltare strategice. Chiar îşi văd afacerea proprie în 3-5 an", a spus directorul ODIMM, Iulia Iabanji.

Incubatorul din Cahul are deja 11 rezidenţi, care prestează diferite servicii, printre care catering, patiserie, publicitate şi masaj.

"Oferim servicii de masaj, diferite tipuri de masaj clasic, reflexogen chiar şi cu gheaţă inclusiv chiar şi cu aparate. Acest spaţiu este destul de suficient pentru această activitate", a spus antreprenorul, Livia Popazu.

Denis Luchiţa, care are 29 de ani, suferă de dizabilitate locomotorie. Visul lui de a avea o afacere din care să-şi poată asigura existenţa a devenit realitate datorită acestui proiect.

"–Cu ce afacere vă veţi ocupa?

- Cu xeroxul, cu scanarea diferite documente.

– Cu ce v-a ajutat ODIMM-ul, de ce aţi beneficiat?

–De imprimantă, utilajul.

– Vă va oferi şi spaţiul de chirie?

–Da", a spus antreprenorul, Denis Luchița.

Autorităţile publice locale spun că acest incubator de afaceri va oferi, pentru început, peste 60 de locuri de muncă.

"Avem foarte mulţi absolvenţi ai facultăţilor de economie, tineri care îşi doresc să îşi deschidă o afacere, tineri care caută condiţii prielnice pentru a genera această afacere, de a pune în aplicare ideea şi cred că va fii o platformă extraordinar de bună", a spus primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș.

Pentru lansarea incubatorului au fost cheltuite 8,5 milioane de lei, donate de Uniunea Europeană.

"Suportul Uniunii Europene pentru Moldova va continua, doar că vom vedea în ce mod va fi acest suport. Dacă anterior banii ajungeau la ODIMM prin intermediul Guvernului, acum vor veni direct la beneficiari", a declarat ambasadorul UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

"Responsabilitatea noastră vine de aici încolo unde noi trebuie să identificăm persoanele care să fie incubate în acest centru de afaceri. Astfel încât armata acesta de antreprenori să fie în creştere de la an la an",a afirmat ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Până acum, în Moldova au fost deschise 11 incubatoare de afaceri care găzduiesc 166 de companii. Cu ajutorul acestora au fost create peste 600 de locuri de muncă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu