Sportul, tot mai STRĂIN pentru moldoveni! Care sunt activitățile fizice preferate de conaționali

Embed:

Cei mai mulți moldoveni nu fac sport. O arată datele unui sondaj al companiei Magenta Consulting, făcut la începutul lunii martie a acestui an.

Potrivit datelor studiului, mai mult de 80 la sută dintre conaţionalii noştri nu practică sportul. Cei mai activi, orăşeni, merg la sala de sport sau în parcuri, în aer liber.

Unii oameni de la sate lasă sportul pe ultimul plan pentru că, spun ei, nu-şi văd capul de lucru. Alţii se limitează la câteva exerciţii de înviorare

Datele sondajului Magenta Consulting arată că aproximativ șapte la sută din conaționalii noștri se antrenează de două-trei ori pe săptămână și doar patru la sută dintre cei intervievaţi au declarat că o fac zilnic. 

Cât în privinţa celorlalţi, psihologii explică faptul că de vină ar fi orele de educaţie fizică predate în şcoală.

"Acele 45 de minute de lecţii ne creau o senzaţie că nu vrei să faci sport, erai obosit, după care trebuia să mai faci şi alte trei lecţii. Un motiv pentru care dimineaţa nu vor să facă sport este că nu au un regim corect. Nu au o oră stabilită la care să se culce", a declarat psihologul Dorina Vasilache. 

Studiul mai arată că moldovenii care practică sportul sunt, în mare parte, tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Specialiștii le recomandă oamenilor să facă sport de cel puțin trei ori pe săptămână. 

"Sunt oameni care se gândesc că ei au corp dezvoltat, funcționat și foarte frumos, fără exces de grăsime, dar asta poate fi numai în tinerețe. Cu anii, noi pierdem și masa musculară și avem mai multă grăsime", a spus instructorul de fitness, Elena Poleacova.

Mulţi dintre orăşeni frecventează cu regularitate sala de sport.  

Cercetarea Magenta Consulting mai arată că genurile de sport preferate de moldoveni sunt gimnastica, alergatul, luptele, fitness-ul, voleiul, înotul și fotbalul.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 641 de oameni, iar marja de eroare este de plus minus patru la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu