Sportul prelungeşte viaţa! Sute de vârstnici au participat Olimpiada Naţională Sportivă

Embed:

Sportul înseamnă viaţă. Asta şi-au spus aproape 250 de vârstnici din toate colţurile ţării, care au participat la Olimpiada Naţională Sportivă a Persoanelor în Etate.

În cadrul evenimentului, care a avut loc în Capitală, participanţii s-au întrecut la şah, tenis de masă, dans sportiv sau volei.

Evghenia Ştefanscaia din raionul Glodeni are 68 de ani. De două decenii, voleiul este nelipsit din viaţa femeii.

" În oraşul Glodeni avem o echipă feminină de volei a veteranilor. Jucăm de două ori pe săptămână", a spus Evghenia Ştefanscaia.  

Pensionara a uitat când a fost ultima dată la medic, pentru că datorită sportului a scăpat de problemele de sănătate.

"Bolile ne ocolesc. Avem dureri de spate, dar când venim la antrenament acestea dispar. Intrăm în sala de sport gârbovite, dar plecăm acasă ca fetele tinere", a spus Evghenia Ştefanscaia. 

Deşi nu mai sunt la prima tinereţe, unii participanţi au încins ringul de dans.

Bătrânii spun că sportul le prelungeşte viaţa.

"Prin sport, aceasta este sănătate, longevitate, întâlnire cu prietenii", a spus un domn.

"Mai mulţi oameni care ajung în etate şi au anumite boli cronice, ieşind pe teren în fiecare dimineaţă ei se însănătoşesc", a adăugat un bărbat în vârstă.

Participanţii la competiţii au fost susţinuţi şi de preşedintele de Onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov.

"Anul acesta în decembrie se împlinesc 20 de ani de la prima conferinţă de constituire a Partidului Democrat. Este unul dintre cele mai experimentate partide, dar şi este un partid, unde veteranii sunt tineri, sunt activi. Partidul Democrat şi prin această manifestare demonstrează că este un partid, care este întotdeauna în mişcare", a spus Dumitru Diacov. 

Potrivit organizatorilor, numărul participanţilor din acest an este dublu faţă de cel din 2015.

"Asta înseamnă că oamenii nu sunt indiferenţi de sănătatea lor şi vor să participe. Şi noi invităm, şi participă nu doar membrii de partid, dar şi simpatizanţi. Sunt şi din alte partide chiar şi fără partid", a spus preşedintele Organizaţiei Naţionale a Persoanelor în Etate "Tezaurul Naţiunii" a PD, Nina Ţurcan.

La cea de-a treia ediţie a olimpiadei au participat persoane cu vârstele cuprinse între 57 şi 79 de ani.

Câştigătorii au fost răsplătiţi cu diplome şi bani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu