Sportivii şi-au ridicat premiile. Cristina Iovu şi Anatol Cârâcu au primit cheile de la apartamentele promise VIDEO

Embed:

Sportivii care au obţinut performanţe la Jocurile Olimpice de la Londra au fost premiaţi astăzi. Nouă dintre cei 20 de participanţi la concurs au primit bani din partea statului, la fel ca şi antrenorii acestora. Premiile au fost înmânate celor prezenţi de către premierul Vlad Filat. 

Unii sportivi au fost absenţi de la ceremonie, iar cei prezenţi au mulţumit statului pentru susţinerea pe care o acordă. În afară de premii, olimpicele s-au ales şi cu un buchet de trandafiri albi din partea Guvernului. 

Cristina Iovu şi Anatol Cârâcu au primit şi cheile de la câte un apartament promis de Vlad Filat . "Mulţumesc din suflet oamenilor care m-au susţinut. Împreună vom merge mai departe", a declarat medaliata cu bronz la haltere Cristina Iovu. 

Mulţumiri sportivilor şi antrenorilor au fost aduse de premierul Vlad Filat. "Eroii Jocurilor Olimpice sunt sportivii, cei care au adus un plus incontestabil, un plus de valoare Republicii Moldova Mulţumesc pentru sacrificiul asumat. Nu este uşor să îţi dedici tinereţea antrenamentelor ca să participi la Jocurile Olimpice. Mulţumesc antrenorilor şi tuturor celor care au făcut ca sportivii să fie pregătiţi şi să aducă rezultate remarcabile. O mulţumire aparte aduc părinţilor pentru grija pe care o poartă. Vreau să fim pregătiţi pentru viitoarele competiţii europene sau mondiale", a declarat Filat.  

Cristina Iovu şi Anatol Cârâcu, care au câştigat medalii de bronz la haltere, au primit certificatele de câte 80 de mii de euro. Zalina Marghiev, care s-a clasat pe locul opt la aruncarea ciocanului, va obţine 30 de mii de euro, iar Dan Olaru, pentru locul nouă la proba tir cu arcul - 20 de mii de euro. Câte 20 de mii de euro au primit boxerul Vasile Belous şi judocanul Sergiu Toma. Ambii s-au clasat pe locul nouă în categoriile lor de greutate. Ion Luchianov, care a fost al zecelea la 3000 de metri cu obstacole, a primit 10 mii euro. Cu aceeaşi primă s-a ales luptătoarea Svetlana Saenco, iar participantul la lupte libere masculin Nicolae Ceban, care s-a clasat pelocul 11, va primi şapte mii de euro.

Publika.md aminteşte că au fost alocaţi 560 de mii de euro din Fondul de rezervă al statului pentru premierea sportivilor care au obţinut locuri de frunte la Olimpiadă, dar şi a antrenorilor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu