Sportivii ruși au cucerit aurul la competiția de patinaj artistic de la Bordeaux

Embed:

Ruşii au dominat competiţia de patinaj artistic de la Bordeaux! Maxim Kovtun s-a impus la masculin, iar Elena Rodionova a câştigat proba feminină. Favoriţii publicului, Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron au fost cei mai buni la dans.

Maxim Kovtun a câștigat proba masculină din cadrul concursului la patinaj artistic Trofeul Eric Bompard din Bordeaux . Sportivul din Rusia s-a impus cu un total de 243 puncte. Kovtun a fost doar al şaselea în programul liber, după care a avut o evoluţie excepţională în programul scurt, clasându-se pe primul loc. 

Japonezul Tatsuki Machida s-a clasat pe locul doi la masculin, iar Denis Ten din Kazahstan a completat podiumul. 

La feminin, campioană a devenit tot o reprezentantă a Rusiei. Elena Rodionova a fost cea mai bună atât în programul liber, cât şi în cel scurt. Campioana Olimpică, rusoaica Iulia Lipniţkaia s-a clasat pe locul doi, fiind urmată de Ashley Wagner din SUA.

În proba de dans, victoria a revenit perechii franceze Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron, cu 166 puncte. Ei i-au devansat pe Piper Gilles şi Paul Poirier din Canada. Perechea din SUA formată din Madison Hubbell şi Zachary Donohue a cucerit medaliile de bronz.

Următoarea competiţie din circuitul mondial de patinaj artistic va avea loc în Japonia, la finalul acestei săptămâni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu