Sportivii moldoveni vor dormi pe paturi din carton la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Sportivii moldoveni vor dormi pe paturi din carton la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020! Mobilierul este confecționat din material de înaltă rezistență, ce poate fi reciclat în produse din hârtie după competiţie.

Totodată, componentele saltelei pot fi, de asemenea, reciclate în produse plastice noi.

"Nu am mai dormit niciodată pe asemenea paturi. Cred că dacă sunt reciclate, sunt ecologice şi nu dăunează sănătăţii, de ce să nu fie bune? Mă gândesc că este o idee bună, interesantă", a declarat ANASTASIA NICHITA, luptătoare.

Un alt lucru important este că saltelele sunt ultra-moderne, iau forma corpului fiecărui sportiv și apoi revin la forma inițială.

"Somnul este unul dintre cele mai importante aspecte înainte de competiţii, pentru că dacă nu o să te odihneşti bine, nici la competiţie nu ai energie, nu ai puteri.Sper ca saltelele, care vor fi la Jocurile Olimpice, vor fi comode, vor fi bune pentru un somn liniştit", a spus ANASTASIA NICHITA, luptătoare.

Sportivii vor avea posibilitatea să aleagă între saltele moi, dure și super dure.
Organizatorii vor oferi peste 18 mii de paturi pentru satul olimpic, unde vor locui participanţi la Olimpiadă.

Până acum 7 sportivi moldoveni s-au calificat la Jocurile Olimpice de anul viitor: Sergiu Marghiev şi Zalina Petrivska la aruncarea ciocanului , înotătoarea Tatiana Sălcuţan, luptătoarea Anastasia Nichita, arcaşa Alexandra Mîrca, atletele Lilia Fisikovici şi Dimitriana Surdu.

Lasă un comentariu