Sportivii moldoveni s-au impus la MAJORITATEA probelor la Maratonul Nisipurilor de la Mamaia

Embed:

Ghenadie Ţimbalist, Vitalie Gheorghiţă şi Maxim Răileanu au câştigat la cele mai importante probe ale Maratonului Nisipului din România. În total sportivii moldoveni au cucerit şapte medalii la competiţia, desfăşurată în staţiunea Mamaia. 

Maratonul din staţiunea Mamaia a adunat peste 700 de sportivi profesionişti şi amatori. Competiţia din România este singura de acest gen din Europa, care se desfăşoară integral pe nisip. 

La masculin în proba de 42 de kilometri a triumfat moldoveanul Ghenadie Ţimbalist. El a înregistrat timpul de 2 ore, 36 minute şi 2 secunde.

Liviu Croitoru s-a clasat pe poziţia a treia la Maratonul Nisipului.

La semimaraton s-a impus Vitalie Gheorghiţă. El l-a depăşit cu mai puţin de o secundă pe un alt sportiv din Moldova, Mihail Blizniuc.

La feminin Irina Matcovschi a ocupat locul 3.
Cursa de 10 km a fost câștigată de Maxim Raileanu. El a înregistrat un rezultat excelent de 36 de minute și 53 secunde.

"La noi nu sunt competiţii comerciale. Neavând concursuri, am hotărât să venim aici în România. Nu prea am făcut antrenamente pe nisip şi mi s-a părut o cursă cam greluţă", a spus Răileanu.

Tot în proba de 10 kilometri Dumitru Nicolaev s-a clasat pe treapta a treia. 

Proiectul Maratonul Nisipului a ajuns la a treia ediție şi reprezintă și o metodă inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internațional

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu