Sportivii moldoveni intră în spiritul Jocurilor Olimpice de Tokyo! Vezi cum se pregătesc

Embed:

Sportivii moldoveni intră încetul cu încetul în spiritul Jocurilor Olimpice de Tokyo!

Luptătoarea Anastasia Nichita, trăgătoarea cu arcul Alexandra Mîrca, antrenorii acestora şi câţiva membri ai conducerii Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv au plantat 8 pomi de cireș japonez, sakura, în parcul Valea Morilor din Chişinău.

Florile copacului simbolizează primăvara, frumusețea naturii, reînnoirea și natura efemeră a vieții.

"Este un eveniment foarte frumos, chiar mi-a plăcut. Facem o faptă bună pentru ţara noastră şi este un simbol frumos al lui Tokyo", a declarat Anastasia Nichita, membră a lotului naţional de lupte.

"Este un eveniment social. Aş dori ca mai multe persoane să participe în asemenea acţiuni, să se intereseze mai mult de Jocurile Olimpice. Ar fi minunat, dacă pomii vor creşte şi vor reprezenta, simbolic, Japonia", a declarat Alexandra Mîrca, membră a lotului naţional de tir cu arcul.

Această acțiune a reprezentat implementarea proiectului de donație a pomilor Sakura din partea orașului nipon Tomi din Prefectura Nagano.

"Este rezultatul conlucrării noastre cu partea niponă, deoarece avem acord de colaborare cu trei oraşe a statului nipon. Asta pentru ca sportivii să treacă procesul de aclimatizare înainte de Jocuri. Deja cineva a fost în pregătire la Ţuruoka", a zis Nicolae Juravschi, preşedinte CNOS.

"Este un semn de prietenie între popoarele noastre, cele din Japonia şi Moldova. Când se înfloreşte Sakura, noi sărbătorim, facem petrecere în fiecare an cu familia, cu prietenii", a spus Nicolae Juravschi, preşedinte CNOS.

"Aceşti pomi nu dau rod. Sunt doar florile, care înfloresc doar primăvară. Prin urmare, cei curioşi, care vor dori să găsească cireşe japoneze, vor fi dezamăgiţi. Evenimentul de astăzi este un eveniment extrem de pozitiv, în special în ajunul Jocurilor Olimpice", a zis Daniel Vodă, secretar secund, Ambasada Republicii Moldova în Japonia.

După Chişinău, pomi de sakura urmează să fie sădiţi şi la Cahul, conducerea acestui oraş având semnat un memorandum de colaborare cu cea a oraşului Tomi din Japonia.

loading...

Lasă un comentariu