Sportivii moldoveni au revenit acasă după ce au cucerit şapte medalii la Festivalul Olimpic de la Tbilisi

Embed:

Medaliaţii Festivalului Olimpic al Tineretului au fost întâmpinaţi cu mare fast la aeroport. Sportivii moldoveni s-au întors de la Tbilisi cu şapte medalii dintre care cinci de aur.

Sportivii moldoveni au revenit acasă după ce au cucerit şapte medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Tbilisi. Campionii au fost întâlniţi la aeroportul din Chişinău de rude, prieteni, colegi şi oficiali ai Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv. Aceştia au primit flori, o tortă şi au servit câte o cupă de şampanie la revenirea în ţară.

"M-am aşteptat că voi obţine acest rezultat. Mulţumesc antrenorilor mei că m-au pregătit. Le mulţumesc şi colegilor care zi de zi la antrenament m-au ajutat să fac mai multe procedee", a spus judocanul Ion Mihailov. 

"De la început am înregistrat cel mai bun rezultat şi am rămas până la urmă pe primul loc. Am avut emoţii, eram puţin nervoasă, dar asta e normal", a declarat atleta Alexandra Emilianov. 

Pentru deplasare sportivilor la Tbilisi, Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv a cheltuit 1.000.000 de lei.

"În premieră Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv a început să beneficieze de bani publici şi s-a văzut rezultatele. Această practică trebuie să o continuăm. Trebuie de utilizat şi mai departe pentru că pe lângă susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului să contribuim şi noi la dezvoltare. Astfel va creşte valoare sportivilor", a spus preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi. 

Moldova s-a clasat pe locul şase în clasamentul general cu cinci medalii de aur şi două de argint.

Înotătorul Alexei Sancov a obţinut cele ma multe distincţii pentru Moldova. El a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la probe diferite. Câte o medalie de aur au câştigat atleta Alexandra Emilianov şi judocanul Ion Mihailov.

Ţara noastră a fost reprezentată la Festivalul Olimpic de 19 sportivi, care au participat la patru probe: nataţie, judo, atletism şi tenis. La cea dea 13-a ediţie a Festivalului Olimpic au evoluat în total 3.800 de sportivi din 50 de ţări.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu