Sportivii de performanţă salută începerea lucrărilor de construcţie a Arenei Chişinău: Mândri că în Moldova se va deschide un astfel de complex

Embed:

"Arena Chişinău" prinde viaţă. Astăzi a fost pusă prima piatră de temelie a complexului multifuncţional, care va fi ridicat în preajma comunei Stăuceni. La eveniment au participat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, ministrul Economiei, Chiril Gaburici, ministrul Educației, Monica Babuc, dar şi conducerea companiei de construcţii din Turcia. Antreprenorul promite că inaugurarea complexului sportiv va avea loc exact peste un an.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că proiectul "Arena Chişinău" este unul istoric şi are o importanţă naţională.

"Astăzi se scrie istoria modernă a Republicii Moldova. Până acum s-au închis şcoli, s-au distrus stadioane, nu s-au construit obiecte de menire socială. Haideţi să lansăm invitaţie de pe acum ca anul viitor, de Ziua Oraşului Chişinău, anul viitor, în aceasta zi, să fie zi de deschiderea oficială a "Arenei Chişinău", a declarat Andrian Candu.

Potrivit membrilor Guvernului, "Arena Chişinău" va contribui la crearea unor condiţii mai bune pentru sportivi, dar şi va atrage investiţii în ţară.

"Cu siguranţă, o să avem un efect şi un impact pozitiv asupra economiei ţării prin organizarea diferitor evenimente culturale, sportive, expoziţii şi prin atragerea turiştilor", a menţionat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

"Un edificiu care va găzdui, sunt sigură, sportivii noştri de performanţă, sportivii, şi tinerii, şi copii, şi oamenii din toate vârstele care vor dori să-şi menţină un mod de viaţă sănătos", a precizat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Lucrările de construcţie sunt realizate de o companie turcească, selectată în urma licitaţiei publice internaţionale.

"Sunt persoane care se întreabă cât de important este acest proiect. Vă spun că este foarte important pentru prosperitatea țării și vizibilitatea ei. Acest proiect reprezintă drumul spre noi oportunități, atât pentru mediul de afaceri autohton, cât și pentru cetățeni", a punctat Sekim Bora, preşedintele companiei de construcţii.

Realizarea proiectului este aşteptată de tinerii sportivi, care își doresc condiţii mai bune pentru antrenamente, dar şi pentru competiţiile la care vor participa:

"Să ne dea nouă mai multă experienţă, să avem unde să ne ocupăm, să avem antrenamente aici".

"Acest complex sportiv o să mă ajute să câştig şi să primesc mai multe medalii".

"Un mare complex, eu îmi doresc să mă atrenez aici, o să ne ajute pe toţi, tot clubul".

Şi sportivii de performanţă salută începerea lucrărilor de construcţie a arenei. Printre ei este şi campionul paralimpic la judo Oleg Creţul.

"Noi suntem mândri că în Moldova se va deschide un astfel de complex", a spus Oleg Creţul.

"Arena Chișinău" va fi ridicată pe un teren de 10 hectare şi va avea o capacitate de cinci mii de locuri.

Compelxul va dispune de o arenă polivalentă, bazin olimpic, Aqua Park, Club de tenis, piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma în patinoar în aer liber pe timp de iarnă, dar şi o parcare modernă.

Proiectul este implementat la iniţiativa preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu