Sportivii de performanţă din România: Construcţia complexului sportiv Arena Chişinău, un proiect care merită să fie realizat

Embed:
Construcţia complexului sportiv Arena Chişinău este un proiect care merită să fie realizat. De acestă părere sunt unii dintre cei mai cunoscuţi sportivi de performanţă din România. Printre ei se numără şi Avram Iancu, primul român care s-a încumetat să traverseze înot Canalul Mânecii, dar şi primul om din lume care a parcurs Dunărea înot, de la izvoare şi până în Deltă. Recordmenul crede că Arena Chişinău va contribui la dezvoltarea performanțelor sportive în Moldova și la promovarea imaginii ţării peste hotare.

"Sportul este cel mai mare ambasador al unei ţări. Trebuie să recunoaştem acest lucru şi despre România. Dacă mergi întrun colţ al lumii şi întrebi de România va spune de Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Ilie Năstase şi mai nou Simona Halep. Aceştia sunt ambasadorii cu adevărat ai Romaniei şi dincolo de Prut, la fraţii noştri pot prin sport să devină şi să transmită mesaje în lume", a menţionat  Avram Iancu,înotător din România

Iar Zsolt Torok, unul dintre alpiniştii de elită ai României şi din lume, susţine că acest complex multifuncţional va mobiliza tinerii de la noi.

"Este o idee foarte bună. Nu vreau să mă gândesc la aspectul economic. Părerea mea este că indiferent din punct de vedere economic cum ar sta o ţară bine sau rău, sportul şi cultura trebuie promovat în permanenţă. Momentul în care creezi o Arenă, în momentul în care creezi posibilitatea ca să se întâmple ceva la superlativ, o să vină totul din urmă şi pe asta trebuie să ne concentrăm", a declarat Zsolt Torok.

Maratonistul Tibi Uşeriu, de trei ori câştigător al Ultramaratonului Arctic, e de părere că tinerii sunt cei care au nevoie cel mai mult de arenă sportivă modernă.

"O Arenă este un sport de masă şi mi-ar place foarte mult să nu amestecăm partea asta politică cu cea a realizării unui lucru pentru viitor, pentru copiii noştri. Susţin, bineînţeles, acest proiect, susţin construirea acestei Arene la fraţii noştri de peste Prut", a precizat maratonistul român.

Costul construcţiei Arenei Chişinău se estimează la aproximativ 50 de milioane de euro, iar cea mai mare parte va fi alocată de investitorii străini. Complexul este planificat să fie construit într-un an pe un teren din satul Stăuceni, municipiul Chişinău. Arena va putea găzdui până la cinci mii de persoane.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu