Sportivii cu performanţe la Jocurile Olimpice de Tineret vor primi premii băneşti mai mari

Sportivii care vor reprezenta cu succes Republica Moldova la Jocurile Olimpice de Tineret din acest an, de la Buenos Aires, Argentina, vor fi remuneraţi cu premii băneşti majorate, în comparaţie cu ediţiile anterioare.

Decizia a fost aprobată astăzi, de cabinetul de miniștri în acest sens, pentru a spori atractivitatea practicării sportului de performanță și a motiva participanții să obțină rezultate deosebite, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Executivului, cuantumurile aprobate ale premiilor pentru performanţele obţinute la Jocurile Olimpice de Tineret din anul 2018 constituie: pentru medalia de aur -120 000 lei; medalia de argint - 90 mii de lei; medalia de bronz - 70 mii de lei; locul patru - 50 mii de lei; locul cinci - 38 mii de lei și locul șase - 28 mii de lei.

În plus, sportivii care se vor plasa pe locurile şapte şi opt vor fi remuneraţi cu câte 21 mii de lei şi, respectiv, 16 mii de lei.

Medicii, antrenorii şi masorii sportivilor se vor bucura şi ei de majorări ale premiilor băneşti.

La Jocurile Olimpice de Tineret 2018, de la Buenos Aires, care s-a desfăşurat între 6-18 octombrie, ţara noastră a fost reprezentată de 17 sportivi, 2 dintre care au câștigat medalii de aur, iar alți 5 sportivi s-au clasat pe locurile 4, 5 și 6.

Republica Moldova s-a plasat pe locul 38 din cele 206 state participante.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu