SPORT ÎN ŞCOALĂ NOUĂ. Sportivii din Floreşti se vor antrena în condiţii mai bune

Embed:
În orașul Florești a început construcția unei şcoli sportive noi. Instituția va oferi condiții mai bune pentru antrenamente și va putea găzdui competiții naționale și internaționale. Pentru acest proiect au fost alocaţi din bugetul de stat 6,5 milioane de lei. Şcoala ar urma să fie dată în exploatare la sfârşitul anului viitor.

"Este binevenit deoarece mai mulți elevi vor avea posibilitatea de a se antrena, să nu fie așa strâns. Pentru că avem foarte multe talente, foarte mulți elevi care doresc să fac sport, anume luptele", a spus Danior Islamov, campion european lupte greco-romane. 

"Se face o sala nouă mai confortabilă, mai mare, să ne antrenăm mai mulți copii și mai cu altă motivație."

"Vom avea mai multe posibilități cu construcția noii săli și cred că vor fi și mai mare rezultate."

Antrenorii spun că noile săli de antrenamente vor spori performanţele sportivilor.

"Vor fi condiții noi şi va fi altfel. Iată, sala noastră nu este mare, în jur de 5 pe 10 metri, și ne sufocăm în această încăpere", a afirmat Iurie Bogdan, antrenor Şcoală Sportivă Floreşti.

"O să fie o sală cu două covoare pentru luptă unde o să desfășoare lecțiile de instruire și antrenament la luptele greco-romane. În afară de sală o să fie un antreu unde va fi cabinet metodic, un cabinet medical, va fi biroul antrenorilor, vestiar pentru băieți și dușuri", a spus Raisa Bogdan, directoarea şcolii sportive din Floreşti.

Piatra de temelie a viitoarei şcoli sportive a fost pusă în cadrul unei ceremonii, la care a participat şi deputatul democrat Eugen Nichiforciuc.

"Pentru prima dată în orașul Florești se construiește o Școală sportivă nouă de când Republica Moldova este independentă. Am optat mult pentru acest proiect. A fost solicitat și din partea sportivilor și din partea locuitorilor", a declarat Eugen Nichiforciuc, deputat democrat.

Cei 550 de discipoli ai şcolii sportive din Floreşti practică gimnastică artistică, lupte greco-romane, judo, fotbal, volei, haltere și șah.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu