Spitalul "Sfântul Arhanghel Mihail" din Capitală, RENOVAT DIN TEMELII. Ce schimbări au fost făcute

Embed:

Pacienții Spitalului "Sfântul Arhanghel Mihail" din Capitală au parte acum de condiții de invidiat. Instituția a fost renovată capital, în proporție de 90 la sută, și dotată cu utilaje medicale și mobilier de ultimă generație.

Astăzi, aici a fost inaugurată Secţia de Chirurgie Aseptică. Prezent la eveniment, șeful Direcţiei Sănătate de la Primărie, Mihai Moldovanu, a dat asigurări că, în curând, majoritatea spitalelor municipale vor arăta astfel. 

Pereții scorojiți, pardoseala veche și grupurile sanitare infecte sunt acum de domeniul trecutului. Mai mult, saloanele au fost dotate cu mobilier nou, televizoare şi frigidere.

"O să vedeţi pentru prima dată o cameră dotată cu televizor, cu baie, cabină de duş, totul separat. Astăzi pacienţii cel mai mult invocă probleme de condiţii hoteliere bune. În continuare dorim ca ceea ce vedeţi aici să facem şi în celelalte spitale", a precizat şeful Direcţiei Sănătate, Mihai Moldovanu.  

De condiţii moderne va beneficia şi personalul medical.

"Asistentele medicale au acum dulap pentru haine. Acesta este prevăzut cu spaţii pentru hainele de serviciu dar şi pentru halate. Totul e nou, aici avem un frigider unde să păstreze mâncarea, un cuptor cu microunde. Aici un pat unde pot să-şi odihnească picioarele cei care lucrează 24 de ore", a spus Alina Comerzan, asistentă şef a SCM "Sfântul Arhanghel Mihail".

Renovarea secţiei a costat 2,5 milioane de lei. Banii au fost alocați din bugetul municipal.

"Spitalul este candidat, prima instituţie medicală din ţară la membrul Asociatiei Europene a Spitalelor. Trebuie să prezentăm documentele, o să vină grupa de experţi o să ne monitorizeze" a declarat Mihai Ciobanu, director al SCM "Sfântul Arhanghel Mihail".

În câteva săptămâni, va fi inaugurat şi blocul operator. Șeful Direcţiei Sănătate, Mihai Moldovanu, a anunțat că, până la sfârşitul anului viitor, 6 secţii din cadrul Spitalul Sfânta Treime din Capitală vor fi reparate capital.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu