Spitalul Raional Rezina va fi dotat cu echipament medical modern, cu suportul Japoniei

Spitalul Raional Rezina va beneficia de echipament medical modern, datorită asistenței financiare nerambursabile oferite de Guvernul Japoniei, în cadrul proiectului KUSANONE.

Astăzi,  28 februarie curent, a fost semnat contractul de grant pentru procurarea echipamentelor medicale, și anume: ecocardiograf, mașină de anestezie și 3 analizatoare,  în sumă de 78.690 de dolari.

„Astăzi semnăm al patruzecilea proiect cu Guvernul Japoniei. Toate proiectele implementate pînă acum au contribuit esențial la fortificarea capacităților instituțiilor medicale de nivel secundar și terțiar, și totodată, la creșterea calității serviciilor medicale prestate populației. Îmi exprim gratitudinea poporului nipon pentru suportul continuu și felicit populația raionului Rezina, pentru că vor  beneficia de servicii medicale perfomante la ei în raion”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Viorica Dumbrăveanu.

La rândul său, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a menționat că scopul investițiilor în țara noastră este de a spori calitatea vieții populației.

„Programul Kusanone  devine tot mai cunoscut și accesat în domeniile de sănătate și educație. Mă bucură faptul că toate instituțiile beneficiare ale proiectului, utilizează echipamentele procurate, iar oamenii sunt satisfăcuți de serviciile prestate”, a subliniat Masanobu Yoshii.

Menționăm că sectorul Sănătăţii din Republica Moldova beneficiază de asistenţă din cadrul Programului „Kusanone” din anul 2008, până la moment fiind implementate 39 proiecte în sumă totală de 3.202.022 dolari USD, acestea contribuind la fortificarea capacităţilor instituţiilor medicale, prin achiziţionarea echipamentului medical necesar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu