Spitalele din Doneţk, la limită. Instituţiile se confruntă cu o criză acută de medici şi medicamente

Embed:

Conflictul militar din estul Ucrainei afectează pătura cea mai vulnerabilă a societăţii. În pofida crizei de medicamente şi a echipamentului de primă necesitate, porţile unui spital din regiunea Doneţk rămân deschise pentru cei care au nevoie de îngrijiri medicale. Medicii se descurcă aşa cum pot, chiar dacă au uitat demult ce înseamnă salariul plătit la timp. 

Spitalul din Şahtarsk a acordat în ultimile luni îngrijiri medicale pentru sute de răniţi. Mulţi dintre doctorii de aici au părăsit regiunea după ce linia frontului s-a apropiat de localitate. Vladimir este unul dintre cei care a decis să rămână, cu riscul propriei vieţi.

"Dacă voi pleca de aici, ce vor face toţi aceşti oameni? Cine îi va ajuta? În localitatea Şahtarsk locuiesc peste 62 000 de oameni. Dacă voi pleca spre o viaţă mai bună, cine va mai rămâne aici?" a întrebat Vladimir.

În momentul de faţă în spital sunt internaţi 150 de pacienţi. Mai mult de jumătate dintre ei sunt oameni în etate.

"Sunt singură, nu am pe nimeni", a spus o pacientă.

Conducerea spitalului spune că se confruntă cu un număr insuficient de specialişti, însă cea mai mare problemă este lipsa medicamentelor: "Nu avem suficiente medicamente şi nici personal medical pentru transportarea răniţilor. Îi găsim practic sub dărâmături".

Peste 10 300 de oameni au fost răniţi în estul Ucrainei de la declanşarea conflictului în luna aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu