Spioni ruşi capturaţi în Ucraina. Pregăteau asasinarea unui ofiţer militar ucrainean

Embed:

Ucraina a capturat un comando rusesc, care pregătea asasinarea unui ofiţer militar ucrainean înaintea alegerilor prezidenţiale. Potrivit autorităţilor de la Kiev, echipa specială a Serviciului de informaţii al armatei ruse era formată din opt membri, dintre care doi erau ofiţeri ruşi.

"Serviciul de Securitate al Ucrainei a fixat implicarea directă a serviciilor speciale ruseşti în destabilizarea situaţiei social-politice din ţara noastră", a declarat  Vasile Hriţac, şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Ofiţerii ruşi reţinuţi şi-au recunoscut vina, iar unul a povestit în detalii planul de asasinare.

"Trebuia să lichidăm angajatul serviciului militar de informaţii. Iniţial trebuia să-l lichidăm cu ajutorul unui cuţit, ca să pară a fi nişte obişnuite reglări de conturi", spune Timur Dzorotov, ofiţer al Serviciului de informaţii al armatei ruse.

Potrivit autorităţilor de la Kiev, acest comando a încercat să plaseze o bombă sub maşina ofiţerului ucrainean, dar dispozitivul exploziv a produs o deflagraţie înainte de vreme, rănindu-l grav pe unul dintre acuzaţi.

El a depus mărturii în faţa instanţei chiar de pe patul de spital, recunoscând că este rus şi că s-a născut la Moscova. Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat şi o înregistrare video cu acest incident.

De la începutul anului 2017, din Rusia şi din aşa-numita "Republică Populară Doneţk" au fost trimise mai multe grupuri pentru comiterea asasinatelor politice şi lichidarea ofiţerilor serviciilor de informaţii ucrainene. Autorităţile de la Moscova nu au comentat deocamdată acuzaţiile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu