Spion secret în Guvernul Ucrainei. Stanislav Ejov, asistentul premierului Vladimir Groisman lucra pentru Rusia

Embed:

Agent secret al Rusiei chiar în inima Guvernului Ucrainei. Serviciile de inteligenţă de la Kiev l-au reţinut ieri pe Stanislav Ejov, asistentul premierului Vladimir Groisman. El a fost arestat la locul de muncă şi este acuzat că lucra pentru FSB. În biroul său şi acasă au fost făcute percheziţii.

"Vreau să menționez că acuzatul a avut acces la informaţii secrete din Guvernul Ucrainei. El îşi folosea influenţa şi, într-un mod profesionist, îşi îndeplinea misiunea faţă de serviciile secrete ruseşti", a declarat Alexei Pertov, şef direcţie Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Alexei Petrov a mai declarat că Stanislav Ejov se afla de mai mult timp sub vizorul departamentului de contraspionaj al serviciilor secrete din Ucraina.

"Pe numele lui va fi deschis un dosar penal. Apoi, cel mai probabil, el îşi va lua un avocat care îl va apăra în instanţă. Sper foarte mult ca acest trădător să primească pedeapsa pe care o merită", a spus Alexei Pertov, şef direcţie Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Groisman ştia de câteva luni despre faptul că Ejov este monitorizat. Oficialul le-a mulţumit serviciilor de securitate pentru munca depusă. Stanislav Ejov a fost asistentul şi traducătorul premierului de la Kiev din luna mai a anului trecut. Anterior, el a lucrat la ambasada Ucrainei din Statele Unite şi în administraţia preşedintelui Petro Poroşenko.

Acesta este căsătorit şi are o fiică. Soţia sa are cetăţenie rusească. Potrivit presei ucrainene, Kremlinul nu a făcut, deocamdată, nicio declaraţie privind acest caz. În luna iulie, deputatul ucrainean Anton Gheraşenko a declarat că în Rada de la Kiev activează mai mulţi agenţi ai serviciile secrete ruseşti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu