Spion rus, reţinut la Stockholm. Acţiona pe teritoriul Suediei în calitate de diplomat

Autorităţile suedeze au arestat un angajat al unei companii de tehnologie din Stockholm, suspectat de spionaj în favoarea serviciilor secrete din Rusia, a anunţat directoru Departamentului de Informaţii suedez, citat de BBC.

Identitatea persoanei nu a fost făcută publică. Arestul a avut loc marţi seară, au transmis autorităţile locale

Daniel Stenling, directorul Departamentului de Informaţii din Suedia, a declarat că există posibilitatea ca suspectul să fi fost recrutat de un reprezentant al serviciilor secrete ruse, care acţionează pe teritoriul Suediei din poziţia de diplomat.

"Suspectăm că activităţile sale ilegale au început în anul 2017", a declarat Stenling.

Conform informaţiilor publicate de cotidianul suedez Aftonbladet, suspectul a fost arestat într-un restaurant de către mai mulţi reprezentanţi ai poliţiei de securitate suedeze, cunoscute sub denumirea Sapo.
 
O a doua persoană prezentă în restaurant a fost arestată, dar a fost eliberată ulterior datorită imunităţii diplomatice.

În urmă cu un an, Anders Thornberg, directorul Serviciului de Securitate din Suedia a declarat pentru BBC că agenţia se confruntă cu un număr crescut de tentative de ingerinţe externe.

"Este foarte important pentru noi să urmăm aceste piste şi nu ne este ruşine să recunoaştem că Rusia este cea mai mare ameninţare”, a declarat Thornberg.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu