SPINNER-UL, noua modă a copilăriei. Copii din Moldova sunt fascinați de această jucărie

Embed:

O nouă jucărie care te ajută să scapi de nervi a prins priză la publicul din Moldova. Copiii sunt fascinați de jucăria spinner, care este considerată una anti-stres. Dispozitivul a fost inventat de o americancă şi a captat interesul copiilor, dar şi adulţilor. Dacă pentru cei mici jucăria reprezintă un mod de distracţie, adulţii spun că spinner-ul îi ajută să se relaxeze sau dimpotrivă, le sporeşte capacitatea de concentrare.

Copiii spun că au aflat de spinner pe internet. Astăzi, toți micuții pot face diferite trucuri cu el. Ei spun că atunci când învârt micul titirez reușesc să se liniștească.

"Pui jucăria aici și învârți și el se învârte. Spinner-ul este foarte bun pentru mâini. Titirezul mă ajută să mă liniștesc. "

"Am auzit de această jucărie de pe internet și de la alți copii. Spinner-ul este o jucărie interzisă copiilor mici. "

"Este foarte grozav. Cu Spinerr-ul poți face multe trucuri."

Încântați sunt și vânzătorii care spun că micuții stau la coadă să-și cumpere cele mai noi modele de spinner.

"Modele sunt variate. Avem spinner din metal sau plastic, cu trei sau cinci dispozitive pentru degete. Toți copiii au astfel de jucării. Cine nu are, nu e cool. "

În rândul părinților, părerile sunt însă împărțite. Unii spun că jucăriile sunt prea scumpe sau inutile.

"Toată curtea este plină de Spinnere. Pentru o jucărie, pentru un fleac care nu ajută la nimic, eu cred că e foarte scump 150 de lei. "

"Nu-mi plac Spinnur-ile. Am mai citit că sunt toxice. O jucărie are plumb sau alte substanțe."

Psihologii spun că unii copii se liniștesc atunci când învârt un titirez în mâini. Dar, jucăria poate avea și efecte adverse.

"În medie, noi avem 42 de mii de gânduri. Persoana, fiind concentrată la ceva care se rotește în față, reușește să scape de gândurile din spate, de gândurile obsesiv - compulsive și îi dă o stare de relaxare. Asta este specific doar persoanelor care au un nivel înalt de excitabilitate nervoasă. Pentru celelalte tipuri de oameni, astfel de jocuri devin iritante", a spus psihologul, Ana Niculăescu.

În Moldova, cel mai ieftin spinner costă 50 de lei, iar cel mai scump 500 de lei. Jucăriile au apărut pe piață abia acum câteva săptămâni. Până acum, cea mai populară jucărie în special în rândul tinerilor, era Kendama, un dispozitiv din lemn cu două cupe, cu care poți prinde o bilă. Preţul unei astfel de jucării poate ajunge până la 250 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu