SPIA a inițiat o anchetă internă privind acțiunile poliţiştilor care au asigurat ordinea publică în timpul marşului Centenarului

Embed:

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție a inițiat o anchetă internă privind acțiunile poliţiştilor care au asigurat ordinea publică în timpul marşului Centenarului desfăşurat pe 1 septembrie.   

Potrivit unui comunicat al SPIA, vor fi examinate circumstanțele și cauzele care au dus la incidentele din timpul manifestației.

În urma investigațiilor prealabile s-a stabilit că protestatarii au blocat un drum public, fapt ce constituie o acţiune ilegală.

Totodată, forțele de ordine i-au somat pe manifestanții să deblocheze şoseaua şi întrucât au refuzat să se conformeze somaţiilor, au fost evacuaţi forţat. SPIA mai menţionază că, potrivit prevederilor articolului 19 din Constituţie, cetăţenii străini au aceleaşi drepturi şi îndatoriri ca şi moldovenii. 

Ieri mai mulți unioniști au fost ridicați forțat din fața autocarelor după ce au refuzat să se conformeze cereriilor poliției

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu