SPERANŢA FOTBALULUI AUTOHTON. Doru Calestru a fost convocat la echipa naţională U-19

Chiar dacă nu ne putem laudăm cu rezultate remarcabile în ultima perioadă, Republica Moldova are fotbalişti promiţători. Unul dintre este Doru Calestru. Fundaşul de 16 ani este legitimat în prezent la Dacia-Buiucani, a doua clasată în Divizia A.

El este titular incontestabil la echipa sa de club, iar jocul convingător prestat de Doru nu a fost trecut cu vederea. Calestru a fost convocat la naţională de până la 19 ani, fiind unul dintre cei mai tineri jucători ai acestei echipe. Discipoli lui Oleg Fistican vor juca în primul tur preliminar al Campionatului European, ediţia 2019/2020. "Tricolorii" vor întâlni Olanda, Israelul şi gazda mini-turneului, Letonia.

"Fotbalul este un sport pentru bărbaţi, pentru persoane cu caracter, în fotbal trebuie să munceşti ca în orice sport. Fotbalul este sportul rege şi m-a atins cel mai mult", a spus DORU CALESTRU, fundaş echipa naţională U-19.

Tânărul susţine că idolul său este fostul căpitan al primei reprezentative a Republicii Moldova, Alexandru Epureanu.

"El a arătat că prin munca şi devotament poţi să ajungi la un nivel foarte înalt. El este motivul pentru care eu încerc că ajung la selecţionata mare a ţării, pentru a demonstra tuturor ca ţara noastră poate să facă ceva", a spus a spus DORU CALESTRU, fundaş echipa naţională U-19.

Calestru afirmă că va urmări cu sufletul la gură meciurile din această lună ale selecţionatei noaste cu Andorra şi Albania din preliminariile EURO-2020.

"Selecţionata Moldovei merită şi trebuie să primească o susţinere enormă din partea fanilor pentru a obţine cele mai bune rezultate în meciurile următoare. MUSCA Cu susţinerea suporterilor creşte şi concentrarea şi poate apărea un joc mai bun", a spus DORU CALESTRU, fundaş echipa naţională U-19.

Pe 11 octombrie echipa naţională va juca în deplasare cu Andorra. Partida va fi televizată în direct de CANAL 3 cu începere de la ora 21 şi 45 de minute.

Peste trei zile "tricolorii" vor găzdui la Chişinău reprezentativa similară a Albaniei. Meciul de pe stadionul Zimbru va fi transmis în direct de PRIME de la ora 21 şi 45 de minute.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu